Är du student eller söker du ett sommarjobb

Studerar du och söker praktikplats eller vill göra examensarbete? Kanske vill du helt enkelt söka ett sommarjobb? Hos oss på Statens fastighetsverk kan du fördjupa dig i områden som fastighetsförvaltning, besöksmålutveckling, energi, ventilation, hållbarhet, driftoptimering och/eller kulturhistoria.

Praktikplats

Många som går utbildningar med praktik är intresserade av att göra den hos oss. SFV får många praktik- och examensförfrågningar. Skicka gärna in ditt CV och ett personligt brev där det framgår inom vilket kompetensområde du vill göra praktik och när. Vi kan inte erbjuda alla plats men återkommer till dig om behov uppstår inom ditt kompetensområde.

Kontakta våra fastighetsområden eller enheter om du är intresserad av att göra praktik hos statens fastighetsverk.

Just nu har vi tyvärr inga praktikplatser utlysta.

Examensarbete

Hos oss har du möjlighet att göra examensarbete inom olika områden. När du är klar med ditt examensarbete (som omfattar 30 poäng) och har fått det godkänt av aktuellt lärosäte och SFV har du möjlighet att som tack för ett väl genomfört arbete få ett arvode från SFV. Är ni flera studenter som gemensamt genomför examensarbetet/uppsatsen delas arvodet emellan er.

Kontakta våra fastighetsområden eller enheter om det ämne du funderar på att skriva om.

Sommarjobb

Sommarjobb är en bra chans att få en inblick i vad SFV gör. Just nu har vi dessa arbeten ute:

Statens fastighetsverks enhet för ekonomi och styrningssystem söker en vikarierande ekonomiassistent under veckorna 25-33.

Vi tror att jobbet kan passa dig som är student inom ekonomiområdet och som vill få arbetslivserfarenhet. I arbetsuppgifterna ingår: hantera kundreskontra, det vill säga dagligen registrera/bokföra inbetalningar, kundfakturering, skicka betalningspåminnelse och stämma av kundreskontra mot bankutdrag med mer. Du kommer även att arbeta med leverantörsreskontra och främst med att fördela leverantörsfakturor till fastighetsområden samt bevaka påminnelser med mer. Du kommer också att svara på frågor från SFVs kunder. Som person är du serviceinriktad, noggrann, har ett öga för siffror och struktur. Du har goda kunskaper i Office-paketet och lätt för att lära dig nya system. Intresserad? Skicka ditt cv och personliga brev till enhetschef Mariette Molin senast den 2 maj. Tjänsten kommer att utföras på vårt huvudkontor på Sankt Paulsgatan 6 i Stockholm.

För frågor kontakta enhetschef Mariette Molin, mariette.molin@sfv.se

Parkarbeten i Strömsholm och Mariefred

SFV:s kontor i Ulriksdal söker ett antal parkarbetare för utearbeten i Strömsholm och Mariefred. Du måste vara minst 15 år fyllda för att kunna anställas. Tidsperiod: maj-september. Var tydlig med under vilken period du kan/vill arbeta.

Skicka din intresseanmälan/CV till: marko.reiman@sfv.se Vi behöver din intresseanmälan/CV senast den 20 april.

Parkarbeten omkring Rosersbergs slott

SFV Ulriksdal söker ett antal parkarbetare för utearbeten på Rosersberg. Du måste vara minst 15 år fyllda för att kunna anställas. Tidsperiod: maj-september. Var tydlig med under vilken period du kan/vill arbeta.

Skicka din intresseanmälan/CV till: berit.sandqvist@sfv.se Vi behöver din intresseanmälan/CV senast den 13 april.